В Україні учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члени їх сімей можуть претендувати на гранти для створення або розвиток власного бізнесу.

Така можливість з'явилася завдяки програмі єРобота. Подати заяву на грант можна особисто у відділенні АТ "Ощадбанк" або за допомогою засобів порталу "Дія". Про це повідомив голова "Ощадбанку Серігй Наумов.

НБУ, гроші. Фото: Youtube

Гранти покриватимуть негайні витрати підприємців на: заміну пошкодженого обладнання; транспортні витрати на переїзд/ повернення; оборотні кошти. Грантовий проєкт передбачає безповоротне фінансування на суму до 4 тисяч євро для близько 750 мікробізнесів.

На отримання грантів зможуть претендувати три групи заявників: мікропідприємства в найбільш постраждалих регіонах; бізнеси, які повернулись на деокуповані території; компанії, важливі для забезпечення основними товарами та послугами в усіх підконтрольних областях. — повідомив Наумов.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Ощадбанк Фото: скрін youtube

Роль Ощадбанку в проєкті полягатиме в перевірці ділової репутації заявників на отримання грантів, відкритті рахунків для виплати грантової допомоги та контролі цільового використання отриманих коштів.

Нагадаємо, ми писали, що блокування рахунків за борги: як перевірити інформацію.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні прогнозують шокуюче подорожчання продуктів: ціни злетять на 20%.

Також "Знай.ua" інформував, українці отримають доплату до пенсії: хто може розраховувати на приємний бонус та від чого залежить нарахування.