Українські біженці нині переважно проживають у Польщі, Німеччині та Чехії. У цих країнах вони знайшли не лише прихисток, а й роботу із гідною зарплатою, яка в середньому становить 30–80 тисяч грн.

Українці у Польщі отримують середній рівень зарплати, який там встановлений, а то й більше. Нині він становить 3400 злотих – близько 30 тисяч грн на місяць. Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Біженці, фото zakordon.24tv

"У Німеччині мінімалка на сьогодні становить майже 2 тис. євро (80 469 грн). Звичайно, ті, хто працюють як звичайні фізичні працівники, то вони отримують зарплату не менше за цей рівень. У Чехії заробітна плата приблизно відповідає зарплатам у Польщі", – додав фахівець.

Українці за кордоном здебільшого займаються сезонною роботою, оскільки вона не потребує освіти та знання мови, лише деякі з них знайшли кваліфіковані посади. Водночас, за даними Воскобойника, близько 350 тисяч біженців стали на облік служби зайнятості в Німеччині та шукають роботу.

Популярні новини зараз

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

"Люди зрозуміли, що без знання мови вони можуть розраховувати на невисокий рівень заробітної плати. А якщо врахувати, що майже 70% тих, хто виїхав за кордон, мали вищу освіту, вони все ж таки спробували почати вивчати мову або підвищувати свою кваліфікацію. для того, щоб знайти кваліфіковану роботу за кордоном", – розповів Воскобійник.

Сезонна робота. Фото wp.pl

Нагадаємо, можна заробити шалені гроші: скільки українцям платять у Великобританії за сезонну роботу.