Кабмін офіційно затвердив нові правила оформлення житлової субсидії. Що змінилося, пояснюється на офіційній сторінці Міністерства соціальної політики у соцмережі Facebook.

Уряд підтримав ухвалу, яка в рамках експериментального проєкту змінює механізм нарахування субсидій. Українці зможуть отримувати допомогу за спрощеною процедурою.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Спрощений механізм звернення за житловою субсидією звільнить громадян від необхідності збирати довідки та витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій", - пояснюють у Мінсоцполітики.

Українцям не доведеться фізично відвідувати органи ПФУ, щоб подати заяву за спрощеною схемою. Також доведеться витрачати набагато менше часу на оформлення житлової субсидії.

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики наголошують, що спрощену заявку можна подати в електронній формі, скориставшись онлайн-кабінетом на вебпорталі ПФУ або мобільному додатку ПФУ, а також через портал Дія.

У відомстві додали, що новий механізм позбавить українців необхідності стояти в чергах, а також мінімізує ймовірність припущення помилок при оформленні субсидій.

Субсидія. Фото: сторінка Мінсоцполітики у facebook

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидія для орендованої квартири: у ПФУ пояснили, як оформити допомогу.

Також наш портал інформував, скільки українці заплатять за воду у червні після підвищення тарифу: ціни та від чого залежить розмір суми.

Крім того, ми писали, платити чи не платити – ось у чому питання: як дізнатися, чи нарахована вам субсидія і в якій сумі.