Персональний кабінет Пенсійного фонду дозволяє оформити пенсію, не виходячи з дому, дізнатися про свій страховий стаж.

Абсолютно будь-який страховий стаж, починаючи з 1 січня 2004 року, підтверджується даними персоніфікованого обліку про сплату страхових внесків, нагадують у Пенсійному фонді.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Це відомості із реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Дані про офіційну зарплату і сплату страхових внесків усіх людей потрапляють до цього реєстру.

Якщо внески із зарплати сплачено до Пенсійного фонду у повному обсязі, то й стаж за відповідні періоди буде автоматично враховано.

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Це значить, якщо ви втратили трудову книжку, але офіційно працювали і справно сплачували податки, то стаж врахують на підставі даних, що вже є в Пенсійному фонді.

Страховий стаж, напрацьований до 2004 року потрібно підтверджувати паперовою трудовою книжкою та іншими документами. Добре тим, хто оформив електронну трудову книжку.

Це, по суті, відскановані дані трудової книжки, які в електронному вигляді відправлено до Пенсійного фонду і внесено до відповідного реєстру.

Якщо ж трудову втрачено і архівні дані не збереглися, тоді стаж до 2004 року може бути підтверджено на підставі показань свідків.

Нагадаємо, ми писали, що "бої закінчаться, конфлікт заморозять": популярний астролог провалив усі свої прогнози.

Як повідомляв "Знай.ua" чи можуть військові вирушити у відпустку за кордон? Відповідь прикордонників здивує всіх ухиляньтів.

Також "Знай.ua" інформував, НАБУ проводить обшуки у нардепки Людмили Марченко: допомагала ухилянтам тікати через "Шлях".