Українці можуть заробити штраф у розмірі від 850 до 3400 гривень. Кого та за що можуть покарати, нагадали в управлінні організації пожежно-профілактичної діяльності у державних установах ГУ ДСНС України у м. Києві.

Українцям нагадали про відповідальність за виклик рятувальників без причини. Це порушення карається штрафом, розмір якого може становити від 850 до 3400 гривень. Крім того, слід пам'ятати, що час, витрачений рятувальниками на помилковий виклик, може коштувати життя комусь, де справді потребував допомоги.

Фото: ДСНС України

"Якщо ви вирішили перевірити роботу рятувальників та викликали їх без причини, пам'ятайте: по-перше, десь через ваш виклик хтось пізно може отримати нашу допомогу; по-друге, згідно зі ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення, свідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу коштуватиме вам штраф у розмірі від 850 до 3400 гривень", - попередили українців.

Рятувальники, фото: Facebook ДСНС

Популярні новини зараз

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

У ДСНС зазначили, що подібні інциденти, на жаль, трапляються навіть під час війни. Так, в одному із населених пунктів Київської області рятувальники прибули на виклик через пожежу, але вогнища загоряння не виявили. "Жартівникові" довелося заплатити штраф.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, штрафи до 200 тисяч: податкова відновила перевірки, за ким скоро прийдуть.

Також наш портал інформував, в Україні можуть скасувати популярний штраф для водіїв.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кругленькі штрафи та позбавлення прав: українцям нагадали про відповідальність за телефонні розмови за кермом.