На українців з 1 серпня чекають глобальні зміни, які в результаті можуть позбавити їх виплат. Це стосується тих, хто має статус ВПО та отримує допомогу від держави.

Так, з цього періоду набирає чинності правило, згідно з яким виплати можуть анулювати тим громадянам, які перебувають за кордоном протягом 45 днів без вагомих причин. Через це у них також заберуть статус внутрішньо переміщених осіб.

Виплати ВПО, фото Хвиля

Про це повідомила перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Вона пояснила, що у разі перебування за кордоном протягом 45 днів, людина автоматично обирає не внутрішнє, а зовнішнє переміщення, а держава допомагає лише внутрішньо переміщеним особам.

Популярні новини зараз

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

"Якщо людина станом на 15 липня мінімум протягом 30 днів без серйозних підстав перебуває за кордоном і до моменту призначення допомоги на 1 серпня не повернулася в Україну, тобто вона понад 45 днів сукупно перебуває за кордоном, то тоді вона обрала не внутрішнє, а зовнішнє переміщення. А допомога спрямовується на тих, хто є внутрішньо переміщеними особами", - сказала вона.

Виїзд за кордон, скріншот

Держава має всю інформацію про переміщення, виїзд людини за кордон, тому це питання легко контролюється. Також заступниця нагадала про те, що з 1 серпня скасують державні виплати тим, хто повернувся до місця проживання, та тим, хто перебуває за кордоном на постійній основі.

Нагадаємо, до пенсії ще дожити треба: скільки потрібно працювати, щоб піти на заслужений відпочинок