Певні категорії українців отримують субсидію на оплату комуналки, і цей список поповнився людьми, які також мають право на допомогу від держави.

Оскільки в Україні підвищили тарифи на комунальні послуги, перелік субсидіантів також вирішили розширити, згідно з постановою уряду №601. Відтепер ще три категорії громадян можуть отримати допомогу.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Коли українцям призначають субсидію, враховують наявність їхнього майна, зокрема автомобілі. Однак цю вимогу вирішили пом'якшити для прийомних та багатодітних сімей, у яких проживають троє та більше дітей. Наявність авто також не враховуватиметься у випадку осіб з інвалідністю.

Крім того, деякі норми споживання та дохід при призначенні допомоги не враховуватимуть сім'ям, які виїхали за кордон та перебувають за межами України понад 60 днів.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Також нові зміни стосуються українців, чиє житло перебуває в окупації чи розташоване у зоні активних бойових дій. Їм ще на один рік продовжили нарахування житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг.

В даній ситуації нарахування здійснюється відповідно до даних Єдиної інформаційної системи соцсфери, а грошова допомога приходить на банківську картку.

Нагадаємо, у "Нафтогазі" розповіли, як заплатити за газ, якщо не прийшла платіжка: все простіше, ніж здається

Раніше ми писали про те, що українцям нагадали, що вони мають заплатити аліменти своїм батькам: утримувати та дбати

Як повідомляв Знай.ua, ПФУ розклав по поличках: що потрібно для оформлення субсидії.