Українських біженців у Польщі попередили про значний штраф у розмірі понад 45 тисяч гривень, який можуть виписати у разі порушення правил.

Інформаційний портал "in Poland" розповів, про яке порушення йдеться. Справа в тому, що у Польщі санітарно-епідеміологічна станція вимагає відмовитися від збирання ягід, лікарських трав та грибів у лісах, якщо на це немає дозволу.

Робот-збирач ягід, telegraph

Бажаючим необхідно приєднатися до спеціального реєстру, але якщо проігнорувати цю вимогу, органи випишуть штраф за незаконну діяльність – від 1 000 до 5 000 злотих (від 9 338 до 46 691 грн.).

Однак людям дозволяють збирати ягоди в невеликій кількості для особистого вживання, тільки якщо ліс не в заповідній зоні.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Також поляки забороняють використовувати "гребінки" для "вичісування" ягідних кущів. За це також загрожує штраф до 250 злотих (до 2334 гривень). А при використанні спеціальних збиральних машинок – 500 злотих штрафу (4674 грн.).

Польські злоті, фото з відкритих джерел

Крім того, у Польщі можуть оштрафувати, якщо батьки залишать вдома одну дитину до 7 років або вживатимуть при ній алкогольні напої. Штраф від 50 до 2 000 злотих (від 413 до 16 540 грн.) загрожує тим, хто гуляє з дитиною проїжджою частиною, велосипедною доріжкою або залізничною колією.

Штраф за ще одне порушення – вигулювання тварин без намордника та повідця, якщо вони агресивні. У прибережних містах зовсім не дозволено гуляти із собаками, якщо порушники з'являться, їм доведеться заплатити до 500 злотих (до 4132 грн.).

Нагадаємо, українці у Польщі зможуть отримати безкоштовні ноутбуки: що потрібно знати