В Україні проведуть верифікацію пенсіонерів та пройти її зможуть не всі громадяни. Перевірки будуть здійснені згідно з наказом "Про затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання".

Пенсійний фонд, Міністерство фінансів та Міністерство соціальної політики проводять ретельні перевірки одержувачів пенсій та соціальних виплат. Якщо під час верифікації виявиться, що пенсіонер має статус ВПО та не проживає за місцем прописки або з якоїсь причини не отримував виплати протягом 6 місяців, то держава має право припинити нарахування пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Причини, через які пенсіонер може не пройти перевірку:

  • виплати було отримано за підробленими документами;
  • є помилка у прізвищі;
  • людина якийсь час жила за кордоном;
  • людина є переселенцем і змінила місце проживання або пів року не отримувала пенсію.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Згідно із законом, виплата пенсії припиняється на весь час проживання пенсіонера за кордоном, "якщо інше не передбачено міжнародним договором України".

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Перевірки проводяться регулярно, у три етапи. Це необхідно, щоб визначити громадян, які одержують допомогу, не маючи на неї права.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці перед виходом на пенсію можуть втратити цілі місяці стажу - через що виникає ця проблема.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд вказав на важливий нюанс при сплаті добровільних внесків: що потрібно знати українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, експерименти у ПФУ: українцям пропонують скористатися спрощеною системою подання заявок на субсидію.