Наразі в Україні активно проводяться планові ремонти на енергетичних об'єктах, щоб усі громадяни були зі світлом та теплом цієї зими. Втім, у деяких областях все ж таки спостерігається складна ситуація з підготовкою до нового опалювального сезону.

Міністр енергетики Герман Галущенко на брифінгу повідомив, що йдеться про прикордонні області та прифронтові території, де щодня звучать обстріли.

"Це Херсон. Там постійні обстріли. Вони досить прицільно б'ють по нашим бригадам, які виїжджають робити там певні роботи", - додав він.

Окупанти, glavcom

Також до списку найскладніших регіонів, де спостерігаються проблеми з підготовкою до зими, увійшов Харків, Запоріжжя та Миколаїв, а також прикордоння у Сумській та Чернігівській областях.

Популярні новини зараз

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Незважаючи на складнощі, Геращенко переконує, що ремонт йде за графіком. Зокрема, незабаром енергетики планують вивести ще один тепловий блок, оскільки у серпні та вересні очікується потужне навантаження щодо ремонтів на теплову генерацію. Крім того, вироблення ресурсу залежить від роботи АЕС, яка зараз виробляє 50% електроенергії.

"Ми плануємо вийти на початок зими з тими потужностями, які ми плануємо. У нас немає іншої генерації, яка б дотяглася до цього показника. І, відповідно, що важливо, це надійність. Минулий опалювальний сезон атомна генерація пройшла взагалі ідеально", - сказав міністр.

Опалення, скріншот: YouTube

Нагадаємо, рахунки на світло у вересні: скільки доведеться платити українцям

Раніше ми писали про те, що пенсії знизять через війну? У Міністерстві соцполітики пояснили, що буде з виплатами та субсидіями

Як повідомляв Знай.ua, "Нафтогаз" звернувся до українців із важливим нагадуванням: стосується всіх споживачів.