У Європі на початку серпня температура повітря досягала максимальних значень, через що у Туреччині, Іспанії та Греції почастішали лісові пожежі.
Експерт розповів, чи загрожує аномальна спека та її наслідки українському ринку продовольства, оскільки ці країни є головними нашими імпортерами фруктів та овочів.

Ринок. Фото: скрін із відео

На щастя для українських споживачів, погодні умови в Європі не зможуть вплинути на ринок, повідомив перший заступник директора ринку В'ячеслав Забєлін в ефірі "Сніданку з 1+1",
"Я вас готовий заспокоїти: зараз вони ніяк не вплинуть на фруктовий ринок попиту чи пропозиції. В Україні зараз першу скрипку грає локальний продукт", - сказав він.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Водночас вітчизняну продукцію також можна зустріти на ринку, адже українські фермери роблять усе можливе для її відновлення після російської окупації південних регіонів країни, зокрема.

Фермери повідомляють, що цього року є добрий урожай персиків, кавунів, винограду. Крім того, цибуля дефіциту українцям теж не загрожує. Однак при цьому імпорт із ринку теж не зникне, незважаючи на наслідки спеки.

Раніше ми писали про те, що обіцяють виплатити по 4 тисячі євро: кому з українців світить така велика допомога

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 13-19 травня для всіх знаків Зодіаку: задуми Овнів, успіх Дів та помилки Козорогів

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українцям нараховують помилкові борги, а списувати ніхто не поспішає: "Нафтогаз" та облгази переводять стрілки

Також портал Знай.ua писав, що цілий ящик добра: українцям видають гуманітарні набори з продуктами, одягом та іграшками для дітей