Американські дослідники дійшли до висновку, що заморожені овочі та фрукти можуть містити більше вітамінів і мінералів, ніж свіжі.
Про це передає CNN з посиланням на доводи фахівців Інституту здоров’я рослин при Університеті штату Північна Кароліна.
За словами вчених, фрукти і овочі, які виробники використовують для заморозки, як правило збираються в період їх максимальної зрілості, і в них в цей момент міститься висока концентрація корисних та поживних речовин.
Ваш зоряний час настав: вперше за 84 роки доля готує грандіозний поворот цьому знаку Зодіака
У пріоритеті – вантажівки та бусики: в українців почали вилучати автомобілі на потреби ЗСУ
Важливе нововведення з 1 серпня: стосується всіх, у кого є банківські картки
Заберуть до 20% вашої пенсії: пенсіонерів застерегли від втрати частини грошей
Плоди, які продаються на прилавках ринків та супермаркетів часто збирають в нестиглому вигляді.
Це робиться з розрахунком на їх подальшу логістику: фрукти і овочі повинні витримати тривалу доставку та зберігання.
Науковці зауважують, що вітамінів і мінералів в таких плодах значно менше, ніж в заморожених.
"Зібрані на піку зрілості плоди для подальшої заморозки можуть містити на 10%-50% більше поживних речовин, ніж фрукти з ринку", – наводиться їх думку в репортажі CNN.
Вчені порадили самостійно готувати заморожену продукцію з літніх плодів.
Вони підкреслили, що заморозка є кращим способом зберегти в овочах і фруктах вітаміни та інші цінні мікроелементи, які проявляють свої корисні властивості після розморожування.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, запасів вистачить на всю зиму: як підготувати яйця до зберігання у морозильній камері
Раніше на порталі Знай повідомлялося, викиньте їх негайно і не тримайте на підвіконні: які рослинки "крадуть" жіноче щастя
Також, наш портал інформував, чотири причини, чому огірки виросли гіркими: як не допустити помилку на наступний врожай