Американські дослідники дійшли до висновку, що заморожені овочі та фрукти можуть містити більше вітамінів і мінералів, ніж свіжі.

Джерело вітамінів. Фото: YouTube

Про це передає CNN з посиланням на доводи фахівців Інституту здоров’я рослин при Університеті штату Північна Кароліна.

За словами вчених, фрукти і овочі, які виробники використовують для заморозки, як правило збираються в період їх максимальної зрілості, і в них в цей момент міститься висока концентрація корисних та поживних речовин.

Овочі та фрукти. Фото: Кореспондент.
Овочі та фрукти. Фото: Кореспондент.

Популярні новини зараз

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Плоди, які продаються на прилавках ринків та супермаркетів часто збирають в нестиглому вигляді.

Це робиться з розрахунком на їх подальшу логістику: фрукти і овочі повинні витримати тривалу доставку та зберігання.

Науковці зауважують, що вітамінів і мінералів в таких плодах значно менше, ніж в заморожених.

Фрукти та овочі. Фото: Youtube

"Зібрані на піку зрілості плоди для подальшої заморозки можуть містити на 10%-50% більше поживних речовин, ніж фрукти з ринку", – наводиться їх думку в репортажі CNN.

Вчені порадили самостійно готувати заморожену продукцію з літніх плодів.

Вони підкреслили, що заморозка є кращим способом зберегти в овочах і фруктах вітаміни та інші цінні мікроелементи, які проявляють свої корисні властивості після розморожування.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, запасів вистачить на всю зиму: як підготувати яйця до зберігання у морозильній камері

Раніше на порталі Знай повідомлялося, викиньте їх негайно і не тримайте на підвіконні: які рослинки "крадуть" жіноче щастя

Також, наш портал інформував, чотири причини, чому огірки виросли гіркими: як не допустити помилку на наступний врожай