Багато українців вже звикли, що є електронні послуги, і так набагато простіше мати справу з постачальниками комунальних послуг. Однак досі десятки тисяч громадян мають питання щодо того, в якому вигляді найкраще зберігати чеки про оплату.

Люди вірять, що їх треба зберігати у паперовому вигляді. Важливо запам'ятати той факт, що це не так.

Про це розповів гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко у мережі Facebook.

Квитанція, скріншот: YouTube

Багато українців за старою звичкою зберігають паперові платіжки, складаючи численні папірці десь у шафі. Однак тепер це не потрібне. Адже всі дані про ваші платежі зберігаються в спеціальних електронних базах.

Популярні новини зараз

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Показати ще

"Сам рахунок не говорить про те, що ви сплатили за спожиту електроенергію. А банківська квитанція чи чек про оплату – свідчать", - зазначив Сергій Коваленко.

Коваленко зазначає, що за чинним законодавством електронний рахунок прирівняний до паперового.

"Правила роздрібного ринку кажуть, що постачальник зобов'язаний сформувати та виставити клієнту рахунок. Він може бути у паперовому чи електронному вигляді – як вибере сам клієнт. Тому, якщо ви самі оберете, що хочете отримувати електронний рахунок, то це буде документ, і він буде мати таку саму силу, як і паперовий", – наголошує Коваленко.

Квитанція, скріншот: YouTube

У червні відбулося підвищення тарифу на електроенергію до 2,64 гривні за кіловат-годину. Це збільшення ціни було вимушеним. Проте, як кажуть експерти, є недостатнім.

Публікація Сергія Коваленка, скріншот: Facebook

Насправді для українців тариф на електроенергію має становити близько 7 гривень за кіловат-годину. Це та сума, яка дозволить перекривати вартість витраченої сировини.

Нагадаємо, супермаркети підняли ціни на гречку, соняшникову олію, цукор та борошно: скільки доведеться заплатити українцям.

Раніше повідомлялося, "Як бути людям, які не розуміють?": у "Нафтогазі" підказали, де отримати рахунок за доставку.

Також, як платити за комуналку в 4 рази менше: українцям назвали спосіб.