Минула зима була одна із найскладніших, через постійні обстріли енергосистеми окупантами.

В години відключення світла вся країна залишалася без світла, інтернету та зв’язку. Подекуди зв’язку не було по декілька днів. Ремонтні роботи виконувалися, але масштаби пошкоджень були наскільки великі, що не встигали їх усунути. Зовсім скоро наступить осінь і українців цікавлять питання чи буде інтернет та зв’язок, в разі відключень світла. Мобільні оператори наразі активно працюють, щоб у випадку відключення світла всі абоненти залишались на зв’язку. Одна з компаній зв'язку - "lifecell" збільшує на майданчиках кількість генераторів та батарей. Такий підхід допоможе залишатися на зв’язку у випадку відключення світла. Наприклад, встановленні батареї мають змогу працювати без живлення протягом 4-5 годин. При цьому наявність зв’язку під час довготривалого відключення світла буде залежати від місця знаходження абонента.

Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел

Ще один популярний оператор мобільного зв'язку - Київстар, оснастив тисячі переносних майданчиків стаціонарними та переносними дизель-генераторами. Завдяки цьому, критично важливе обладнання має додаткове живлення і в разі відключення світла, зможе працювати автономно деякий час. Завдяки генераторам та акумуляторам обладнання може працювати на своєму живленні 4-6 годин. Всього компанія в енергоносії вклала 900 мільйонів гривень і продовжує цю роботу. В компанії планують, щоб домашній інтернет був обладнаний джерелом безперебійного живлення. Варто зазначити, що оснастити всі майданчики генераторами майже неможливо, та і значного впливу під час відключення світла це мати не буде.

"Київстар". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

В минулому році під час блекаутів акумулятори та генератори просто не встигали заряджатися під час довготривалого відключення. Компанії активно працюють на удосконалення систем автономного живлення для безперебійного забезпечення зв’язку та інтернету.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай інформував, вкрали 18 мільярдів гривень з державного бюджету: підозри вручили ще трьом керівникам облгазів Фірташа

Раніше на порталі Знай повідомлялося, жінка вийшла заміж за 16-річного сина найкращої подруги, яка зовсім не проти

Також, наш портал інформував, в Україні планують легалізувати порнографію: надихнули мільйони з OnlyFans, депутати вже збирають підписи