Більшість українців не може похвалитися високими пенсіями, проте дехто може збільшити розмір виплат, отримуючи надбавки. Деякі призначаються автоматично, інші лише після особистого звернення. Про це повідомляє "24 Канал".

В Україні існує кілька видів надбавок, які можуть одержати пенсіонери. Їхній розмір може починатися від 100 гривень і досягати майже 600 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

За віком

Пенсіонери можуть отримувати щомісячні доплати залежно від віку. Так, для українців від 70 років надбавка становить 300 гривень, від 75 до 80 років – 456 гривень, а від 80 років та вище – 579 гривень.

За донорство

Українці, які здали 40 разів максимальну допустиму дозу крові або 60 разів максимальну допустиму дозу плазми та отримали статус Почесного донора, можуть отримати надбавку. Розмір доплати становить 10% від прожиткового мінімуму, що на даний момент складає близько 258,90 грн.

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube

За додатковий стаж

За кожен повний рік, який українець відпрацював понад обов'язкову норму страхового стажу, йому належить доплата у 20,93 гривні. Тобто якщо пропрацювати на 5 років довше, то можна отримати додатково 104,65 гривні.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

За дітей

Якщо українець вийшов на заслужений відпочинок, але утримує дітей віком до 18 років, то йому належить доплата - по 150 гривень за дитину. Отримати надбавку можна лише після звернення до ПФУ з відповідною заявою та документами, що підтверджують, що на утриманні заявника є неповнолітні діти.

Раніше портал Знай повідомляв, надбавки до пенсій: які умови дозволять додатково отримати від 150 до 258 гривень.

Також наш портал інформував, які зміни чекають на пенсіонерів навіть під час війни – у ПФУ поділилися статистикою.

Крім того, ми писали, хто з пенсіонерів може залишитися без грошей: є п'ять причин, через які виплати скасують.