Під час війни в Україні працює національний роумінг, який дозволяє при зникненні зв'язку одного оператора підключатися до мережі іншого безкоштовно. В уряді планують продовжити його дію навіть після закінчення військового стану.
Законопроект уже направили на розгляд до Ради, повідомив голова підкомітету електронного управління Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації Сергій Штепа. Влада хоче дати населенню постійно використовувати національний роумінг, оскільки це допоможе багатьом спростити життя.

"В Україні понад 5 тисяч населених пунктів, де діє зв'язок тільки від одного мобільного оператора, а два інших великих оператори не мають там покриття взагалі. Якщо місцеві жителі можуть просто купити сім-карти того оператора, який має покриття, решті це не зручно", - пояснив Сергій Штепа.

Сім-карта. Фото: УНІАН
Сім-карта. Фото: УНІАН

Щоб скористатися зв'язком, має бути покриття хоча б одного з мобільних операторів, до якого вже зможуть безкоштовно підключитися абоненти.
Штепа також зазначив, що оператори, які не мають базових станцій у певній місцевості, будуть зобов'язані платити за те, щоб абоненти користувалися мережею іншого оператора. За планом, це не повинне вплинути на бюджет чи споживачів.

"Цей законопроект також вводить нові дані якості зв'язку — швидкість інтернету. Тепер кожна людина зможе виміряти швидкість мобільного інтернету і надати дані регулятору, щоб він вжив певних заходів, якщо швидкість буде недостатньою. Для цього достатньо покриття хоча б від одного з мобільних операторів", - додав він.

Мобільний інтернет. Фото: Youtube

Нагадаємо, більше ніяких кредитів на комуналку: у Yasno показали, як знизити суми у платіжках

Популярні новини зараз

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Раніше ми писали про те, що від 3 до 30 тисяч гривень: українців каратимуть великими штрафами

Як повідомляв Знай.ua, пенсіонери можуть збільшити розмір виплат на 800 гривень: що потрібно зробити