Згідно з результатами нового дослідження, 42% свого заробітку українці вимушені витрачати на продукти.

За словами експертів повномасштабне вторгнення значно погіршило ситуацію і на продукти стало витрачатись більше коштів.

Продукти харчування

І це не через збільшені апетити, а через високі ціни. Дослідження стосовно витрат на продукти та інші потрібні витрати, досить показові і вказують на рівень розвитку країни.

Все досить просто: чим більше люди витрачають на продукти, тим менше коштів у них лишається для культурного та духовного розвитку. Це подорожі, концерти, саморозвиток, навчання. Висновки досить зрозумілі, адже ті, хто ледве виживає немає моральних сил на саморозвиток та розваги. Доля харчових витрат в Україні майже завжди коливалась в районі 50%.

Популярні новини зараз

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Тобто, кожна друга гривня в гаманці українця витрачалась на їжу.

Гаманець, фото depositphotos

Цей результат досить негативний, адже згідно даних Продовольчої та сільськогосподарської організації, якщо показники досягнуть 60% і більше – означає, що в країні голод. Аналітики порівняли дані різних країн, щодо витрат на їжу. Серед найменш витратних опинились США, Великобританія, Сингапур, Швеція.

Цей показник у них на рівні біля 10%. Але слід враховувати, що показники зчитуються з покупок продуктів додому. В країнах, перерахованих вище, здебільшого віддають перевагу закладам харчування. Рейтинг складається зі 105 країн, а Україна займає у ньому 93 місце. На продукти харчування, чи алкоголь тут витрачається 41, 6 %.

Та експерти говорять, що ці цифри – довоєнні дані. Зараз же витрати на продукти можуть становити 50%. Для порівняння – в Європі ці показники становлять біля 18%. Пояснюється це істотними розбіжностями у доходах громадян.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, цінник злетів до 500 гривень: супермаркети оновили вартість чаю та кави - де купити дешевше

Раніше, портал Знай інфорував, коровам треба грамоту вручати: в Україні супермаркети оновили ціни на молоко, сир і сметану

Також наш портал інформував, субсидії для ВПО: як переселенцям отримати допомогу на оплату комуналки, інструкція