Українців знову чекає непростий опалювальний сезон через можливі обстріли росіян та дефіцит електроенергії, за прогнозами багатьох експертів. Однак у "Нафтогазі" запевняють, що ресурсу вистачить для того, щоб обігріти населення взимку.

Раніше голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявляв, що тарифи на газ для населення під час майбутнього опалювального сезону залишаться на рівні 7,96 грн за кубометр, тож переживати про зростання цін не варто.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Також Україна має достатню кількість накопиченого газу, щоб забезпечити українців теплом у новому сезоні, за його словами.

Чернишов зазначив, що зараз у сховищах міститься 14 мільярдів кубічних метрів газу, а за планом хотіли вмістити 14,7 мільярда. Однак він впевнений, що до початку опалювального сезону мету буде перевиконано.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

"Нам уже фактично вдалося досягти цифри 14 мільярдів кубічних метрів газу. Таким чином, ми виконаємо і навіть перевиконаємо передбачену позначку 14,7 мільярда кубометрів", - сказав він.

Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube

Крім того, на думку глави компанії, Україна може самостійно забезпечувати себе газом, а сховища на даний момент вміщують 31 мільярд кубометрів сировини.

Нагадаємо, дві важливі зміни: що чекає на клієнтів "Ощадбанку"

Раніше ми писали про те, що "Готуємося": в Україні вже розробляють графіки відключення електроенергії

Як повідомляв Знай.ua, в Україні змінили правила виїзду за кордон: що потрібно знати