Досить скоро в Україні стартує новий опалювальний сезон, а отже, ще більше громадян почне звертатися за допомогою. У Пенсійному фонді нагадали, як розраховується субсидій на холодний період.

Якщо субсидія призначається з початку опалювального сезону, то враховуються доходи домогосподарства за І та ІІ квартали поточного року. При цьому пенсію враховують лише за серпень. В той самий час, якщо допомога призначається не з початку опалювального або неопалюваного сезону, правила трохи змінюються.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

"У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалюваного) сезону до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія", - йдеться у повідомленні.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Тобто, якщо українець звертається за субсидією у серпні, то дохід у вигляді пенсії враховуватиметься за червень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали, як під час війни не отримати величезних боргів з комуналки: готуйте паспорт.

Також наш портал інформував, чи терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.