В період збору урожаю ціни на сезонні овочі як правило обвалюються.

2023 рік не став винятком в цій тенденції. Наприклад, огірки цьогоріч опустилися в ціні на 31% в порівняні з 2022 роком. В коментарі для "Фокус", економіст Борис Кушнірук повідомив про два фактори, які впливатимуть на вартість овочів.

Це зменшення обсягів попиту та проблеми з експортуванням. Продавці овочів зменшують ціну, аби реалізувати свій товар, адже кількість пропозицій на ринку збільшується.

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Згідно з середніми цінами на овочі, вартість набору для приготування борщу буде становити: капуста - 10 грн/кг, картопля - 11 гривень за кілограм, буряк буде коштувати близько 15 гривень за кілограм, а за цибулю та моркву необхідно буде викласти 20 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Саме через ці причини ціни на овочі в останні дні літа та на початок осені не будуть підійматися, а навпаки можуть ще трохи упасти в ціні.

Овочі, скріншот: YouTube

Водночас зі здешевшанням овочів, прогнозують й подорожчання деяких видів м'яса. Це пов'язано зі здорожчанням електроенергії та пального. Окрім цього піднялися в ціні олійні та зернові культури, які використовуються в виробництві та якості корму для птиці та тварин. За прогнозами експертів в ціні піднімуться основні види м'яса.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Згідно з прогнозами, спад ціни на овочі та подорожчання м'яса припаде на останні дні серпня та початок першого місяця осені.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Обслуговування на рівні плінтусу": "Нова пошта" відмовилась віддавати клієнту накладений платіж

Раніше портал Знай інформував, новий податок обурив Гороховського: хочуть отримувати надприбутки та не платити

Також наш портал повідомляв, мер Кременчука Малецький поскаржився, як йому важко купувати не за завищеними цінами