Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що багато громадян на "заслуженому відпочинку" ставлять собі питання, а як саме можна отримати не виплачену пенсію.

Відповідь на це запитання надала заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Олена Зорка.

Ця відповідь прозвучала на запитання від переселенки з Донецької області під час прямої лінії на одному з українських телеканалів.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Я переселенка з Донецької області, з тимчасово окупованої території Єнакієвого. Пенсія за віком призначена мені з червня 2020 року. Пенсію мені нарахували, але вперше я її отримаю у серпні. Хочу дізнатися, де я можу отримати накопичені за три роки виплати?" Мені сказали, є якась черга, а де вона я не зрозуміла", - поцікавилася українка.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

У відповідь їй пояснили, що механізм виплати пенсій, не виплачених за період до місяця поновлення їх виплати (у вашому випадку - до серпня 2023 р.), внутрішньо переміщеним особам визначено порядком, затвердженим постановою № 1165 Кабінету Міністрів України від 10.11.2021 .

Пенсіонери, скріншот: YouTube

При цьому облік пенсійних виплат, які підлягають виплаті відповідно до вимог порядку № 1165, ведеться територіальними органами Пенсійного фонду України, в яких особи перебувають на обліку.

Як зазначається, визначені у порядку № 1165 пенсійні виплати за минулий період, у тому числі нараховані на виконання рішень суду, що набрали законної сили, здійснюються одержувачам, які внесені до переліку станом на 1 січня відповідного року.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Зорка також наголосила, що у цьому випадку сума нарахованої пенсії з дати її призначення до серпня 2023 року підлягає виплаті за рахунок державного бюджету за окремою бюджетною програмою, передбаченою у бюджеті Пенсійного фонду України на 2024 рік.

Раніше ми писали про те, пенсіонерам у вересні виплатять додаткову допомогу: хто отримає гроші.

Як повідомляв Знай.ua, українцям пропонують продукти, ліки, одяг та засоби гігієни: як оформити заявку на отримання допомоги.

Також, портал Знай.ua писав автоматично не призначать: кому потрібно звертатися за субсидією на новий опалювальний сезон.