Кабінетом Міністрів було запропоновано нові причини, через які можна скасувати пенсії.

Відповідний закон вже пройшов перше читання у Верховній Раді, а попереду ще друге читання. Згідно з документом, гроші можна відібрати у тих громадян, котрі протягом пів року не використали їх. Пропонують забрати виплати не тільки у тих, хто не отримує, а і в тих, хто не витрачає її. Таку пропозицію Уряд виклав в законопроєкті №9453.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Якщо закон пройде друге читання, то банк зобов’язаний повідомити про рахунки, з яких не знімались кошти протягом шести місяців. Для початку, фінустанова буде повідомляти клієнта про те, що протягом півроку кошти не витрачались. А потім, якщо громадянин не зніме кошти, то банк повідомлятиме про це до Пенсійного фонду. А згодом Пенсійний Фонд буде зобов’язаний забрати всю суму, яку виплатили за період півроку. Пенсіонер повинен буде пояснювати за якої причини він не витратив свої гроші.

Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Для цього йому потрібно буде звернутися до Пенсійного фонду України та почати проходити повторну ідентифікацію. Повернення грошей можливе лише при тому, якщо будуть дотримані умови відновлення виплати пенсійних грошей.

В Кабміні пояснили причину такого рішення. Воно заключається не в тому, щоб забрати пенсії у тих хто просто економить і не знімає її. Такий закон потрібен для того, щоб забрати пенсії у тих, хто загинув, або безвісти пропав на окупованих територій. Це пояснюється тим, що ніхто насправді не знає скільки пенсіонерів загинуло у сірій зоні. Тому, за думкою Кабінету Міністрів, такі нововведення необхідні.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, для ВПО грядуть перевірки: що потрібно знати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, відповісти неможливо? Пенсіонерам розповіли, як забрати свої гроші, якщо вдалося повернутися до України

Також наш портал інформував, брати електроплиту чи ні? У "Нафтогазі" поділилися планами на осінні тарифи