Позбавлених від виплат на проживання ВПО нараховується на даний момент біля 100 тисяч.

Внутрішньо переміщених осіб активно перевіряли на місцях проживання, та багатьох з них в результаті перевірки лишили виплат. Як виявилося, деякі рішення були прийняті помилково і їх виправлять. Про це повідомила міністерка Ірина Верещук в рамках національного телемарафону.

Ірина Верещук, фото: скріншот із відео

Верифікація ВПО показала, що близько 10 тисяч громадян документально вважаються померлими, і їм перестали виплачувати кошти. У деяких випадках дані були невірні. Приблизно 10% від озвученої кількості осіб виявилися живими, а виплати у них забрали безпідставно.

Наприклад у реєстрі не вказується податковий номер громадянина. Тому, у померлих зарахували і повних тезок, які вважаються внутрішньо переміщеними особами. Збігалися всі дані, аж до дати народження. Після того, як з’ясувалися обставини, громадянам, у котрих забрали допомогу знову повернули у повному обсязі.

Популярні новини зараз

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube

Щоб такі питання зняти взагалі, до даних при реєстрації ВПО будуть додавати і ідентифікаційний номер. Виплати і повернули 0,3% людей, які виїхали з країни. Було виявлено, що вони повернулися на Батьківщину, але системою зафіксовані не були, тому виплати були зняті. Міністр Ірина Верещук розповіла, що якщо є випадки неправомірного позбавлення виплат ВПО, це буде розглядатися індивідуально. Кошти будуть повернуті в повному обсязі, в тому числі, і за період їх відсутності у разі помилки.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, для ВПО грядуть перевірки: що потрібно знати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, жінки, які постраждали від війни можуть отримати грошову допомогу: вже приймають заявки

Також наш портал інформував, відповісти неможливо? Пенсіонерам розповіли, як забрати свої гроші, якщо вдалося повернутися до України