Українцям видадуть персональні соціальні карти. Що це і для чого потрібно, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

В Україні стартувало бета-тестування системи електронного кейс-менеджменту. На цій стадії проєкт пошириться лише на 4 області – Полтавську, Вінницьку, Дніпропетровську та Черкаську. Мешканці цих регіонів отримають персональні соціальні карти.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube

"Тепер з'являється електронна персональна картка людини з її соціальною історією. Приблизно так само, як електронна медична картка пацієнта з історією лікування. У медичній карті можна побачити, які лікували пацієнта, щоб повернути здоров’я. А у соціальній - які послуги надавали, щоби вивести людину із складної життєвої ситуації", - пояснила Оксана Жолнович.

Соцдопомога. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Зазначається, що таке нововведення спростить життя як українцям, так і соціальним працівникам. Так, коли людина звертатиметься за соцдопомогою, то електронна система оцінить, що потрібно людині і що може їй надати державу.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям раптово припинили виплачувати допомогу від держави: кому саме і в чому причина.

Також наш портал інформував, терміни одержання грошової допомоги продовжили: українцям озвучили важливу інформацію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.