У Міністерстві енергетики розповіли, чи будуть вводитись графіки відключення електроенергії з 1 жовтня. Відповідна інформація з'явилася на офіційній сторінці відомства у соцмережі Facebook.

У Міненерго наголосили, що енергетики посилено готуються до опалювального сезону. Після закінчення ремонтних робіт енергосистема буде повністю готова, щоби пройти зиму без відключень світла, тому жодні графіки подачі електроенергії вводиться не будуть.

Електроенергія Фото: скрін youtube

"Електроенергії, що виробляється українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Вдень спостерігається профіцит потужностей. Тому застосування відключень з 1 жовтня в будь-якому з регіонів країни не планується", - повідомили у відомстві.

Відключення світла. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Водночас у Міненерго наголошують, що відключення електроенергії можуть відбуватися, якщо російські окупанти почнуть масовані атаки та завдадуть пошкоджень енергетичній інфраструктурі, як це було минулого року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи вистачить Україні газу, щоб забезпечити населення теплом: у "Нафтогазі" розповіли про підготовку до нового сезону.

Також наш портал інформував, "Не брехатимемо": міністр енергетики без прикрас розповів, що чекає українців майбутньої зими.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, терпіти відключення світла або змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.