Кожен похід до магазину викликає в громадян змішані почуття, адже ціни змінюються дуже швидко.

Іноді ці зміни в позитивну сторону, адже деякі продукти стають доступнішими, а деякі навпаки, коштують просто "космічну" ціну. Дані про поточні та минуломісячні ціни на молочну продукцію, наведені в Мінфіні.

Ціни на деякі молочні продукти досить нестабільні. Як змінилися ціни та скільки коштує масло, сир кисломолочний та сметана, наведені нижче.

Вершкове масло

За даними відомства, вартість вершкового масла в порівняні з серпнем знизилася на 1,13%. Якщо раніше супермаркети пропонували купити масло 72,5% жирності за 69,71 грн., то зараз таке ж масло можна купити за 67,63 грн.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Ціни на масло. Фото: Мінфін

Сметана

Сметана на відміну від вершкового масла виросла в ціні. В серпні 350 грамів 15% сметани коштували 37,81 грн в середньому. А станом за зараз вартість цієї сметани піднялась на майже 2 гривні та становить 39,35 за 350 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Кисломолочний сир

Вартість кисломолочного сиру зазнала значних змін. Якщо порівнювати ціну зараз та в серпні, то відбулося збільшення майже на 2,5%. В серпні середня ціна сиру становила 65,44 гривні, а зараз аналогічний товар коштує 66,35 гривень.

Ціни на кисломолочний сир. Фото: скрін Мінфін

Ціни на продукти ростуть, однак деякі продукти стають доступнішими для населення.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні злетять ціни на курятину та яйця: експерт назвав головні причини подорожчання популярних продуктів

Раніше портал Знай інформував, добре, якщо запаслися раніше: в Україні почали змінюватися ціни на борошно, випічка влетить у копійчину

Також наш портал повідомляв, бокальчик вина стане розкішшю: українців попередили про різке підвищення цін на алкоголь