Українці, які мають статус ВПО, можуть зареєструватися на нову грошову допомогу від "Союзу робочих самаритян Німеччини". Виплати зможуть отримати лише переселенці, які мешкають у двох областях. Про це йдеться на порталі zayava.info.

Мільйони українців через російську агресію були змушені покинути дім та переїхати в безпечніші куточки країни. Громадянам зі статусом ВПО допомагає держава, а також волонтери та різні благодійні організації.

Виплати. Фото: скрін youtube

Так, внутрішньо переміщені особи можуть подати заявку на нові виплати. Таку можливість мають переселенці, які проживають в Івано-Франківській та Львівській областях, а також не отримували допомоги з липня до вересня 2023 року.

Зареєструватися як претендент на грошову допомогу можна за цим посиланням. У заявці слід зазначити ПІБ, номер телефону та електронної пошти, інформацію про членів сім'ї та доходи, фото документів (паспорти, довідки ВПО тощо).

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Заповнення заявки не є гарантією призначення виплат. Домогосподарства, які будуть включені до програми підтримки, будуть проінформовані про це додатково.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв допомога в розмірі 130 тисяч гривень: хто з українців може отримати і що для цього потрібно.

Також наш портал інформував, що українським школярам безкоштовно роздаватимуть ноутбуки та планшети: хто може отримати девайси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у МВС попередили про фейкові благодійні фонди: крадуть дані українців під приводом виплат.