Працівникам виплачують лікарняні у випадку хвороби. Окрім того, для працівників державних підприємств передбачені оздоровчі, але їх можуть отримати не всі.

Матеріальна допомога у цьому випадку нараховується з фонду оплати праці. Саме тому така виплата прирівнюється до заробітної плати. На допомогу та оздоровлення в обов'язковому порядку нараховуються податки. Про це зазначено на сайті Безкоштовної правової допомоги.

Податки, фото з вільних джерел

Оформити допомогу на оздоровлення можуть такі категорії громадян:

Для більшості працівників таких установ виплати нараховуються лише один раз на рік у розмірі однієї заробітної плати. Виплата зараховується під час оплати відпускних. Якщо працівник відпрацював неповний робочий час, то розмір виплати буде відповідний. Деякі категорії працівників отримують виплати, які дорівнюють середній місячній заробітній платі.

Виплати. Фото: скрін youtube

Для того, щоб отримати таку виплату варто взяти відпустку, яку беруть кожен рік. Тоді виплата буде гарантована. Рішення щодо оформлення відпустки та виплати приймається виключно роботодавцем. Іншим категоріям працівників, такі виплати не передбачені.

Нагадаємо, портал Знай інформував, можна навіть з дивана не вставати: як дистанційно відновити пенсійне посвідчення

Раніше на порталі Знай повідомлялося, гроші "капнуть" на рахунок раніше за нарахування зарплати: два банки запустили для клієнтів цікаву послугу

Також, наш портал інформував, зарплати вчителів в 2024 році: як планують змінити виплати