В Україні оголошено військовий стан і на багатьох напрямках тривають активні бойові дії, проте це не звільняє громадян від обов'язку платити за комунальні послуги. Проте є "лазівка", яка дає право ігнорувати платіжки, повідомляє Держпродспоживслужба.

Під час дії військового стану українцям не нараховуються штрафи та будь-яка пеня за боргами за комунальні послуги. Тим, хто не сплачує платіжки, все одно доведеться сплатити борг, але він буде "чистим", без додаткових нарахувань.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Право не платити за комуналку мають українці, які понад 30 днів не мешкають у своєму житлі. Однак ця норма діяла і раніше, до початку повномасштабної війни.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Так, українці, які не проживають у квартирі чи будинку більше місяця, можуть розраховувати, що постачальник послуг зробить перерахунок та спише заборгованість. Але для цього доведеться надати документ, який підтверджує, що вдома ніхто не живе та послуги не використовуються.

Які документи можна надати?

Це може бути довідка ВПО, довідка про проходження військової служби, або, наприклад, проходження лікування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв будинок порожній, але люди зареєстровані: юристка підказала, як українській родині "вибити" субсидію.

Також наш портал інформував, що українцям показали, як під час війни не отримати величезні борги з комуналки: готуйте паспорт.

Крім того, ми писали, YASNO віддячить клієнтам за своєчасну оплату рахунків.