Для всіх наших шановних читачів, які з великою відповідальністю ставляться до платіжок за комуналкою, є дуже важливим нагадуванням. Однак, це навіть більше не нагадування, а відповідь, і порада – що робити у скрутній ситуації.

Вже за кілька тижнів має стартувати новий опалювальний сезон, і навіть незважаючи на війну, держава продовжує надавати громадянам грошову допомогу оплату комуналки. За словами експертів, цього року претендувальників побільшало.

Частина населення продовжить одержати субсидії, оскільки її нарахують автоматично. На жаль, життя непередбачуване і в будь-яку раптову мить може втрутитися трагедія.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, заступник начальника відділу надання житлових субсидій ГУ ПФУ у Києві Наталія Юр'єва, у разі смерті отримувача, кошти субсидії, які не було виплачено, можна отримати.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Для цього потрібно оформити письмове звернення. Таку заяву може написати той із членів домогосподарства, зазначений під час заповнення документів та з урахуванням якого призначалася субсидія.

Для подання письмового звернення відведено обмежений час – три місяці після смерті отримувача субсидії.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Нашим читачам також варто нагадати той факт, що з 1 жовтня українці, які відрізані від газу, платитимуть за обслуговування газових труб за меншою ціною. Рішення стосуватиметься лише тих громадян, які частково чи повністю не користуються газом. Чинне рішення лише побутових споживачів.

Нагадаємо, у ДТЕК назвали головну причину, яка може залишити українців без світла: "Можна не зберегти все те, що ми зробили".

Раніше повідомлялося, що українцям обіцяють довгоочікуваний 5G: коли можна буде користуватися.

Також, українцям знизили мінімальний тариф за розподіл газу.