В Україні можуть забирати житлові субсидії у власників автомобілів. У якому разі з допомогою від держави доведеться попрощатися, розповіли спеціалісти Пенсійного фонду у соціальній мережі Facebook.

Згідно з правилами, субсидію можуть призначити сім'ї лише за умови, що член домогосподарства володіє одним транспортним засобом, з року випуску якого минуло понад п'ять років. Ця норма не поширюється на мопеди та причепи.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Якщо ж на членів домогосподарства оформлено принаймні один транспортний засіб, випущений менше ніж п'ять років тому або кілька машин віком до 15 років, то житлова субсидія не призначається.

Водiй. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Фахівці Пенсійного фонду наголошують, що сім'я, яка володіє двома та більше автомобілями, може розраховувати на субсидію, але тільки якщо транспортні засоби були випущені 15 і більше років тому.

Варто нагадати, що в Україні змінили механізм призначення субсидії, зробивши його максимально простим. Так, громадяни можуть лише подати заяву та декларацію, а всі необхідні дані будуть зібрані ПФУ у державних реєстрах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без зайвих дій та купи папірців: як оформити субсидію за спрощеною процедурою.

Також наш портал інформував, заплатимо як за дві квартири: що буде у квитанціях українців за світло після вересня.

Крім того, ми писали, про платіжки можна забути: хто з українців має право не платити за комунальні послуги.