Після початку повномасштабного вторгнення внутрішньо переміщених осіб стало набагато більше.

Держава змушена вдосконалювати свої інструменти надання допомоги, щоб робити це максимально якісно в умовах війни. ВПО потребують не тільки фінансової, але і психологічної допомоги, адже покинути свою домівку це завжди стрес. До того ж безробіття стало реально великою проблемою серед ВПО. Хтось втратив своє місце роботи, хтось потрапив під скорочення.

Безробіття. Фото: скрін youtube

У прес-службі Міністерства реінтеграції розповіли, що для безробітних ВПО діє проєкт під назвою "Професійна орієнтація. Кар’єра. Підприємництво". Він покликаний допомогти громадянам знайти своє місце роботи. Ця підтримка буде надана громадянам, які залишилися без роботи через те, що змінили місце проживання.

Основною задачею цього проєкту є супровід учасників у процесі пошуку роботи та власне працевлаштування. Також проєкт допоможе адаптуватися до умов регіону, де наразі будуть проживати громадяни. Програма буде складатися з трьох етапів:

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще
  • Індивідуальні консультації стосовно професійної орієнтації;

  • Участь у заходах, які сприяють знайомству з новими професіями.

Віддалена робота. Фото Freepik

Відтепер внутрішньо переміщені особи можуть розраховувати на менторську підтримку, тренінги та безкоштовні консультації. Абсолютно всі учасники безкоштовно можуть скористатися послугами психологічної підтримки.

З допомогою команди фахівців учасники будуть шукати роботу, ознайомлюватися з новими професіями, оформлювати трудовий договір, та поновлюватися у підприємницькій діяльності. Тож за допомогою програми ВПО у іншому місті буде набагато легше знайти роботу, або ж відновити свою діяльність як підприємця.

Нагадаємо, портал Знай інформував, переселенців почали позбавляти допомоги: куди звертатися, якщо не згодні зі скасуванням виплат

Раніше на порталі Знай повідомлялося, виплати ВПО припинені: причини поновлення та як це можна зробити

Також, наш портал інформував, переселенцям вирішили підняти виплати, але пощастить не всім: хто отримуватиме більше