В Україні прогнозують зростання цін на продукт, який купує буквально кожен із нас. За словами експерта, подорожчання спровокують одразу декілька факторів.

Так, українці незабаром побачать нову вартість хліба. Насамперед це пов'язано з подорожчанням борошна та дефіцитом якісного зерна, розповів радник директора з агропромислового комплексу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" у Львові Іван Стефанишин.

Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube

"Починаючи з хліба, тому що борошно вже на 5-7% зросло в ціні. Немає якісного зерна 1 і 2-го класів. Щоб пекти хліб, потрібне борошно з 1-2 і 3-4 класів зерна", - пояснив експерт.

Зерна для виробництва хліба не вистачає через несприятливі погодні умови та технології, тому що аграрії використовували менше добрив та захисту від пошкодження шкідниками.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

В результаті під час засіву пшениці озимої ціни на добрива різко злетіли, а у фермерів не знайшлося коштів, щоб покрити витрати.

"Хліб найближчим часом зросте в ціні, вже пішла конкуренція за якісне борошно. Далі воно посилюватиметься", - попередили українців.

Хліб у супермаркеті, фото: Знай.ua

Раніше ми писали про те, що українці можуть придбати за ціну iPhone 15: пристойні запаси їжі, три генератори і навіть нову кухню

Як повідомляв Знай.ua, сходити до супермаркету - попрощатися із зарплатою: цінники на сало, ковбасу та буженину почали стрімко зростати

Також портал Знай.ua писав, що готуйте льох, а потім пляшки: в Україні блискавично знижуються ціни на яблука та виноград