Українські військовослужбовці можуть отримувати різні пільги та соціальну допомогу.

Одним з видів такої допомоги є виплата так званих "підйомних". Згідно з законом виплата допомоги регулюється наказом номер 45 Міністерства оборони України.

Українські військовослужбовці, фото: Facebook

Підйомна допомога для військовослужбовців передбачена у таких випадках:

Військовослужбовці, які були призвані служити по мобілізації розраховувати на підйомні не можуть. Це пов’язано з тим, що після закінчення служби вони повертаються додому і місце проживання не змінюють.

Виплата нараховується у розрахунку на розмір місячного забезпечення військового. На кожного члена родини, які переїхали разом з ним виплачується половина місячного забезпечення. Окрім того, кожна доба у дорозі оплачується по 300 гривень на кожну особу, яка переїжджає разом з військовим.

Гроші. Фото: Youtube

Виплати повинні прийти після наказу командира частини. Для того, щоб отримати допомогу військовий має написати рапорт та надати декілька документів. Це копія сторінки паспорта з реєстрацією, свідоцтва про народження дітей, довідка кадрового органу про кількість членів родини. За отриманням допомоги військовий може звертатися протягом трьох років з моменту набуття такого права.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям пропонують нову допомогу: хто зможе отримувати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, якщо є сумніви та питання щодо військової пенсії: українцям порадили, куди потрібно звертатися

Також, наш портал інформував, безкоштовно або за пів ціни: українці можуть суттєво зекономити на подорожах "Укрзалізницею"