В Україні діють соціальні норми споживання електроенергії, які враховуються під час призначення житлової субсидії. У Пенсійному фонді нагадали, що ці нормативи встановлені постановою Каміна від 6 серпня 2014 р. № 409.

Згідно з документом, у житлових будинках та квартирах з газовими плитами, за наявності централізованого постачання гарячої води норма споживання електроенергії становить 70 кВт/год на домогосподарство (1 особа) та додатково по 30 кВт/год на кожного члена сім'ї. Проте не більше 190 кВт/год на місяць.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube

Якщо у житловому приміщенні встановлені електроплити і є централізована подача гарячої води, то норма становить 110 кВт/год. на сім'ю з однієї особи та додатково по 30 кВт/год. на кожного члена сім'ї, але не більше 230 кВт/год.

Коли в будинку встановлені електроплити, але немає централізованого постачання гарячої води – норма становить 130 кВт/год на сім'ю з однієї особи. Додатково по 30 кВт/год на інших членів сім'ї, але не більше 250 кВт/год на місяць.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Економія електроенергії, фото Знай.ua

У будинках без електроплит і без централізованого постачання гарячої води, але за наявності холодної води та газових водонагрівальних приладів норматив становить 100 кВт/год на сім'ю з однієї особи. Додатково інших членів сім'ї дається по 30 кВт/год, але з більше 220 кВт/год на місяць.

Раніше портал Знай повідомляв, платіжки за світло не висмоктуватимуть останні гроші: українцям розповіли, як втрачати менше.

Також наш портал інформував, терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали, як під час війни не отримати величезні борги щодо комуналки: готуйте паспорт.