Влітку служби соціального захисту анонсували перевірки для внутрішньо переміщених осіб.

Пов’язано це з різними факторами, такими як: виїзд ВПО за кордон, смерть, зміна проживання без попередження, переїзд на колишнє місце проживання. Всі ці фактори є підставами для зняття грошової допомоги від держави. Що потрібно робити, щоб не втратити виплати розповіли в виданні "На Пенсії".

Виплати. Фото: скрін youtube

Національна сервісна служба почала активно перевіряти актуальність місць проживання внутрішньо переміщених осіб. Це стосувалось ВПО, які отримують грошову допомогу від держави.

Перевірка може нагрянути через повідомлення про фактичну зміну місця проживання ВПО. Також представники служби можуть "завітати" через реєстрацію нових ВПО у межах однієї територіальної громади.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Що робити, аби не втратити виплати

Перевірка не може бути спонтанною і про неї повідомляють за 2 дні. Якщо громадянин знаходився під час перевірки поза домом, варто протягом 14 днів звернутися до управління соціального захисту. Якщо для вашої відсутності під час перевірки були вагомі причини, то протягом наступних 30 днів треба звернутися до соціального захисту та представити підтверджуючі документи.

ВПО. Фото: скрін youtube

У разі зміни місця проживання громадянам, у яких є статус ВПО варто звернутися до соціального захисту, щоб актуалізувати інформацію. Також звернення потрібно зробити у разі вказання неповної адреси при реєстрації. Якщо під час перевірки вдома нікого не було, а за вказаним часом ніхто не звернувся до місцевого соціального захисту, грошову допомогу можуть відмінити.

Нагадаємо, портал Знай інформував, переселенців почали позбавляти допомоги: куди звертатися, якщо не згодні зі скасуванням виплат

Раніше на порталі Знай повідомлялося, виплати ВПО припинені: причини поновлення та як це можна зробити

Також, наш портал інформував, переселенцям вирішили підняти виплати, але пощастить не всім: хто отримуватиме більше