Українські супермаркети переписали цінники на деякі соціально значущі продукти – яйця, хліб та макарони. Скільки доведеться заплатити українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Багато українців через повномасштабну війну опинилися у важкому фінансовому становищі, тому будь-які коливання цін на продукти відчутно впливають на сімейний бюджет. Особливо боляче "б'ють" по гаманцю цінники на соціально значущі товари, адже у їхньому споживанні складно себе сильно обмежити.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Яйця

Курячі яйця у вересні знову почали дорожчати і досить швидкими темпами. Так, продукт торгової марки "Квочка" подорожчав у середньому з 45,82 до 48,50 гривні за десяток. Яйця "Ясенсвіт" з 46,34 подорожчали до 50,37 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Показати ще

Хліб

Батон "Румянець нарізка" у вересні трохи подешевшав - з 21,80 до 21,65 гривні за 450 грамів. Цінник на батон "Дніпровський" пшеничний залишився без змін – 12,40 гривні за 500 грамів. А ось батон "Київський Нарізний" подорожчав – з 25,56 до 25,72 гривні за 500 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Макарони

Макарони (пір'я) один із небагатьох продуктів, що послабив удар по гаманцях українців у вересні. Середній цінник на товар зменшився і досить помітно – з 28,45 до 24,73 гривні за кілограм.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, супермаркети змінили ціни на "борщовий набір": скільки коштує томатна паста, сметана та капуста.

Також наш портал інформував, страви будуть смачними та пряними: супермаркети порадували цінниками на популярні спеції та соуси.

Крім того, ми писали, регулярно купуємо їх для себе та рідних: експерти попередили про найнебезпечніші продукти з супермаркету.