Блокування польсько-українського кордону польськими перевізниками ускладнило доставку в Україну імпортних товарів із багатьох європейських країн.

Це призводить до їх нестачі та подорожчання у вітчизняних магазинах. Зокрема, пресслужба АТБ повідомляє, що через заблоковані пункти пропуску, крім польських, доставляють товари з Прибалтики, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та інших країн. Їхня частка в асортименті значна.

Продукти. Фото: скрін youtube

"Обмеження руху на польському кордоні призвело до черг на інших пунктах переходу Угорщини та Словаччини", - заявляють там.

Через війну терміни доставки європейських товарів було збільшено. Вартість автоперевезень також. Це негативно позначається на ситуації всередині країни, зокрема тим, що навіть можливий дефіцит низки товарів і зростання цін на продукти.

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Показати ще

За даними АТБ, у їхніх магазинах представлено багато польських молочних продуктів, овочів, фруктів, напоїв, алкоголю, побутової хімії. Експерти запевняють, що попри ризики дефіциту окремих товарів загрози продовольчій безпеці України немає.

Ціни на продукти, фото: Знай.ua

Вітчизняні виробники все ж таки можуть задовольнити потребу в продуктах майже повністю. Хоча ця ситуація не відноситься до фруктів та овочів. Все залежатиме від тривалості блокади кордонів.

Нагадаємо, морозилки не вистачить:українські супермаркети оновили ціни на свинину, сало, курятину та яловичину

Як повідомляв "Знай.uа", корпові знижки та оселедцеві сюрпризи: в Україні оновили ціни на улюблені морепродукти

Знай.uа писав, залишилося вибрати щось солодке:супермаркети оновили ціни на каву, чай і сік