У благодійному фонді "Право на захист" представили програму фінансової підтримки від УВКБ ООН для українських громадян, які зіткнулися з труднощами через конфлікти та вимушені переїзди.

Про це повідомляється на сторінці Фонду, де можна залишити заявку на отримання фінансової допомоги.

Ця допомога доступна не тільки вимушено переміщеним особам, а й тим, хто постраждав від воєнних дій у певних регіонах, а також повернувся назад до постійного місця проживання, включаючи тих, хто повернувся з-за кордону.

Документи, заяви. Фото: Youtube

Сума допомоги заснована на мінімальному споживчому кошику та становить 3600 гривень на особу. Ця сума охоплює три місяці, забезпечуючи базову підтримку цього часу.

Популярні новини зараз

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Хто може отримати допомогу:

1. Домогосподарства, зареєстровані з 1 по 30 вересня 2023 року, отримають допомогу у розмірі 2220 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці та додатково допомога для підготовки до зимового періоду (2220 грн. для кожного члена домогосподарства на 3 місяці).

2. Домогосподарства, зареєстровані з 1 жовтня до кінця 2023 року, отримають допомогу у розмірі 3600 грн. для кожного члена домогосподарства на 3 місяці та додатково допомога для підготовки до зимового періоду (2220 грн. для кожного члена домогосподарства на 3 місяці).

3. Домогосподарство, яке очолює особа похилого віку (55 років і старше), зареєстровані у програму до 1 вересня 2023 року, отримають допомогу для підготовки до зимового періоду (2220 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці).

Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua

Щоб подати заявку, сім'ї повинні відповідати певним критеріям, не отримувати допомоги від міжнародних організацій, і мати доход менше 5400 гривень на особу на місяць.

  1. Переселенці, що перемістилися після 24.02.22 і мають вразливість з переліку нижче;
  2. Особи, які не переміщалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Донецька; і мають уразливості зі списку нижче;
  3. Люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область/країну через військові дії від 24 лютого 2022 р. та мають уразливості зі списку нижче.

Пенсіонер. Фото: Youtube

Перелік уразливостей такий:

1) сім'я, яка має лише одного з батьків (або батька, або матір) з одним або декількома дітьми віком до 18 років або з літніми (55 років і старше);

2) сім'я, яку очолює одинока/кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або літня людина з однією дитиною або кількома дітьми віком до 18 років;

3) сімейства з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме такі, що мають: інвалідність, хронічні захворювання.

4) прийомні сім'ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Під час подання заявки потрібні документи, що підтверджують уразливість та склад сім'ї. Важливо, що з збору даних потрібна присутність всіх членів сім'ї.

Після реєстрації, фінансова допомога буде перерахована за всі 3 місяці на банківський рахунок через фінансову установу Rapyd, через Western Union або через мобільний додаток та систему грошових переказів.

Нагадаємо, грошова допомога 50 тисяч гривень: кому виплатять уже з 1 січня

Раніше ми писали про те, що у пенсіонерів є лише три місяці, щоб не втратити виплати: якщо упустити, вже не повернуть

Як повідомляв Знай.ua, в Нафтогазі" розповіли, як повернути помилкову оплату за газ: три зручні способи