Провідні постаті у галузі охорони здоров'я України зібралися для обговорення ключових аспектів розвитку фармацевтичної галузі. Одним із головних питань стало обговорення можливості поновлення перевірок кваліфікації персоналу в аптеках.
Комітет Верховної Ради України з охорони здоров'я підняв на своїй нараді питання щодо викликів, з якими стикаються учасники фармацевтичного ринку.
Аптека, скріншот: YouTube
Голова Комітету, Михайло Радуцький, провів зустріч із представниками аптечних мереж, де обговорювалися ключові труднощі та перспективи розвитку цієї сфери.
"Фармацевтична ліга України" звернулася до голови Комітету, що стало приводом для організації наради. Головне завдання держави – забезпечити доступність якісних ліків для пацієнтів. Михайло Радуцький наголосив, що немає бажання втручатися у бізнес-процеси, але наголосив на необхідності врахувати скарги пацієнтів.

Аптека, ліки. Фото: скриншот УНІАН

Однією з основних проблем стає кваліфікація персоналу в аптеках. Радуцький зазначив скарги на працівників без відповідної фармацевтичної освіти, які не здатні кваліфіковано консультувати пацієнтів.

"Наприклад, в аптеках працюють люди, які не мають фармацевтичної освіти. Фактично, замість того, щоб дати кваліфіковану пораду пацієнту, вони тільки продають медичні препарати. Ініціюватимемо відновлення перевірок Держлікслужби та Державної служби праці, щоб контролювати, хто працює в аптеках, повідомив Михайло Радуцький.