В Україні почали діяти нові зміни в законодавстві, пов'язані із купівлею-продажем певної групи товарів. Зокрема зараз при придбанні побутової техніки та телефонів, покупцям будут навадати гарантійний талон у електронній формі через сайт виробника.

Про це йдеться в Постанові Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2023 р. № 1251.

Магазин Comfy, скріншот: YouTube

Відтепер експлуатаційні документи на товар, що містять гарантійний талон та інформацію про товар, будуть надаватися споживачеві у паперовій або в електронній формі через офіційний веб-сайт виробника, не пізніше моменту передачі товару.

Інформація про товар має включати, зокрема: найменування товару, модель, серійний номер, дату виготовлення товару, основні споживчі властивості, характеристики товару, правила та умови зберігання і безпечного використання товару, гарантійні зобов’язання, надані виробником (продавцем) щодо товару, гарантійний строк, строк служби товару, в разі потреби відомості про дії споживача після закінчення строку служби товару та про можливі наслідки невиконання таких дій та інше.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Фокстрот \\ фото прес-служба магазину Фокстрот

Для здійснення гарантійного ремонту або гарантійної заміни, товар приймається продавцем (сервісним центром) після пред’явлення споживачем розрахункового документа, передбаченого Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", та гарантійного талону, за умови цілісності передбачених експлуатаційними документами пломб на товарі.

Магазин Ельдорадо \\ фото Retailers

У разі надання виробником (продавцем) гарантійних зобов’язань в електронній формі споживач також повинен надати продавцю (сервісному центру) необхідну інформацію, яка ідентифікує товар та надає доступ до гарантійного талону в електронній формі.

Нагадаємо, зі зв'язком навіть у блекають: українцям розповіли, що потрібно знати перед можливими відключеннями світла.

Раніше повідомлялося, несе небезпеку та мотає електроенергію: чому не слід залишати зарядне в розетці.

Також, не поспішай замовляти новий екран: як своїми руками прибрати подряпини на дисплеї смартфона.