Українці отримали нагоду взяти участь у контролі якості повітря у своєму місті. Громадська мережа «МІСТО Місто AIR» надає спеціальні станції для безкоштовного вимірювання якості повітря.

Варто зазначити, що нова ініціатива вже запущена в 11 містах України, і на сайті ви також можете знайти свій та скористатися такою можливістю.

Станція складається з двох частин - "носика", що містить сенсори, та "мозків", що підключаються до WI-FI для передачі даних. Вони надаються безкоштовно для мешканців Житомира, а їхня підтримка фінансується з власних коштів. Це соціальна ініціатива, яка потребує виділення коштів із бюджету.

Погана якість повітря / фото: depositphotos

Станції встановлюються на вікна квартир і передають дані про якість повітря в режимі реального часу. Сайтнадає можливість онлайн-моніторингу якості повітря в Житомирі, а також порівняння його з іншими містами. Крім того, доступні чат-боти в Telegram та Viber для зручності користувачів.

Популярні новини зараз

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Інформація щодо показників якості повітря допомагає виявляти забруднення. При виявленні високих показників мешканці можуть звернутися до міськради.

Станція для вимірювання якості повітря / фото: Житомир.Info

Бажаючі встановити станцію можуть заповнити гугл-форму на сайті, вказавши свої дані та місце встановлення. Організатори звертають увагу, що вони намагаються уникнути установки кількох станцій в одному місці, орієнтуються на наявність металопластикових вікон, і рекомендують встановлювати станції виключно на них.

Також Знай.ua повідомляв, а ви нарікаєте на подорожчання: чому мешканці ЖК Києва заборгували за газ 40 мільйонів

Раніше стало відомо, що ПриватБанк роздасть українцям новорічні подарунки: встигнути потрібно до 31 грудня

Крім того, ми писали, не залишайте останні гроші в аптеці: українці можуть отримати ліки безкоштовно