Соціальні виплати та допомога ВПО виплачуються не дивлячись на тяжку ситуацію в економіці. Державні кошти перш за все направляються на соціальний захист населення, в тому числі і забезпечення пенсійними виплатами.

Пенсія за інвалідністю буде виплачуватись незалежно від того, яка ситуація в країні. Соціальні та пенсійні виплати будуть надходити протягом всього періоду воєнного стану та протягом пів року після його закінчення, навіть якщо в людини відсутня можливість повторно пройти МСЕК. Але як зазначили в телеграм каналі Юридична допомога "Право на захист" в деяких випадках виплати не подовжать.

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

Якщо можливості пройти МСЕК немає, і організації не має в вашій місцевості проходити його не обов'язково. Але це потрібно підтвердити документально (надати довідку про реєстрацію, фактичне місце проживання, або перебування, тощо). В першу чергу ця підстава може діяти на осіб, які не можуть пройти МСЕК, якщо знаходяться у прифронтовій зоні, або у зоні бойових дій, де органи МСЕК діяти не можуть.

Якщо на місці проживання людини органи МСЕК повноцінно функціонують, то підстава на неї не розповсюджується. Тоді пенсія по інвалідності автоматично продовжуватись не буде.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube

Якщо є бажання, МСЕК можна пройти у дистанційному порядку. У період дії воєнного стану, законом передбачене проходження комісії для підтвердження інвалідності заочно. Ця підстава діє незалежно від того, де проживає особа. Для цього варто звернутись до відповідних органів, навіть у режимі онлайн.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, розмір виплат та компенсацій в 2024 році збільшиться: кому пощастить з доплатою

Раніше на порталі Знай повідомлялося, надбавки до пенсії: українцям пояснили чому їх отримують не всі

Також, наш портал інформував, українцям компенсують частину суми при покупці автомобіля: хто може скористатися шансом