Відповідь Пенсійного фонду України проливає світло на питання, яке непокоїть багатьох українців: чи враховуються відсотки від розміщеного депозиту при розрахунку середньомісячного доходу для призначення житлової субсидії.

Підтвердження того, що відсотки від розміщеного депозиту не впливають на загальний сукупний дохід при розрахунку субсидії, може бути полегшенням для тих, хто намагається покращити свої фінансові умови через депозити, не жертвуючи можливістю отримання державної допомоги.

Депозит. Фото: Youtube

Відповідно до нихповідомлення у Facebook, доходи від депозитів не входять до загального сукупного доходу сім'ї, як це визначено в Порядку обчислення середньомісячного доходу для різних видів державної соціальної допомоги (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. № 632).

Однак важливо зазначити, що якщо хтось із членів сім'ї на перше число місяця, коли відбувається призначення житлової субсидії, має кошти на депозиті, що перевищують 100 000 гривень , у разі субсидія з оплати житла не призначається.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Зрештою, розуміння правил та умов отримання субсидії дозволяє сім'ям більш точно планувати свої фінансові ресурси та приймати обґрунтовані рішення.

Раніше ми писали про єдиний соціальний внесок: Пенсійний фонд розповів, що це таке і які терміни сплати

Як повідомляв Знай.ua, пенсіонерів очікує масштабний перерахунок виплат: як зміняться пенсії

Також портал Знай.ua писав, що отримувати субсидію можна знову в кількох випадках: українцям підказали як це зробити