Зараз для виходу нам пенсію, українцям потрібно мати конкретний період страхового стажу. Кожного року його розмір змінюється. Якщо раніше було достатньо 5 років, потім цей період підняли до 15 років, а вже з 2018 року майбутнім пенсіонерам потрібно мати 25 років.

На сьогоднішній день, українцям для призначення пенсії за віком потрібно мати мінімум 30 років - для жінок та чоловіків. А вже в 2024 році планка підніметься до 31 року. Але навіть попри значний стаж, гарантії гідної пенсії немає. Про це повідомляє видання "На пенсії".

Українські пенсіонери / фото: Знай.ua

Як стверджує експерт з пенсійної справи Сергій Коробкін, майбутні пенсіонери опинилися не в вигідному положенні. Якщо раніше на пенсію можна було вийти з маленьким стажем, то люди, які виходять на заслужений відпочинок могли не встигнути напрацювати необхідний стаж. І виходить так, що 30 років недостатньо, тобто людина не матиме право на пенсійні виплати.

Для більших за мінімалку виплат потрібно мати повний страховий стаж. Пенсіонери, які йшли на пенсію раніше, не могли знати про нові вимоги уряду. Тому, громадяни, які вийшли до 2011 року, отримують виплати за старими правилами.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

А от громадян, які пішли на заслужений відпочинок після 1 жовтня 2011 року, відразу ошелешили новими вимогами: страховий стаж підняли на 10 років відразу.

Тому вийшла така ситуація, що пенсіонери з меншим стажем можуть отримувати більші виплати за "нових".

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, легкий спосіб розрахувати майбутню пенсію онлайн: ПФУ розповів, як це зробити

Раніше портал Знай інформував, кому з українців потрібно у 30-денний термін з'явитися до ПФУ

Також наш портал повідомляв, страховий стаж можуть не зарахувати: Пенсійний фонд застеріг українців