Наприкіці року українців запокоїли про те, що у настуному році не планується підвищення тарифів на газ для населення. Це пов'язано із дією мораторію на підвищення ціни комунальних послуг.

Про це повідомляє Національна комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на офіційний запит "Апострофа".

пенсіонер, тарифи

Спеціалісти зазначають про те, що протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано - забороняється підвищення для всіх категорій споживачів тарифів на послуги з розподілу природного газу для всіх категорій споживачів.

"На сьогодні НКРЕКП не планується прийняття жодних рішень в частині підвищення рівнів тарифів на послуги розподілу природного газу в рамках дії мораторію", - запокоїли фахівці.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Втім, у комісії попередили, що це не стосується тарифів на світло, адже вони не мають повноважень регуляювати такі питання.

Вони додають, що тарифами на електроенергію та водопостачання займається Уряд.

"Разом з цим, слід зазначити, що ринкова ціна на електричну енергію для кінцевих споживачів є значно вищою за фіксовані ціни для побутових споживачів", - повідомили у Комісії.

Тож українців таким чином попереджають про те, що за світло, на відміну від блакитного палива доведеться платити дорожче.

Нагадаємо, нові тарифи на теплоенергію: кого торкнуться зміни

Як повідомляв "Знай.uа", зимова субсидія для українців: як швидко дізнатися про призначення виплат

Знай.ua писав, 75 гривень за куб і вище: українцям показали, як можуть змінитися ціни на воду