В Україні помітно змінилися ціни на популярні овочі - моркву, буряк та капусту. Що можна купити за приємною знижкою, показують дані моніторингу проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Багато українських фермерів почали знижувати відпускні ціни на моркву. Продукцію готові відвантажувати по 8-12 гривень за кілограм, що в середньому на 23% дешевше ніж тижнем раніше.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Аналітики наголошують, що зниження вартості моркви було спричинене збільшенням пропозиції продукції на ринку. Якість моркви у сховищах почала погіршуватися, тому багато виробників вирішили розпродати продукцію.

На даний момент середня вартість морква в середньому на 43% дешевша, ніж в аналогічний період минулого року. За прогнозами експертів, цінова динаміка в сегменті моркви може змінитись у бік збільшення. Причиною цього є погіршення продукції, закладеної на зберігання - у результаті пропозиція овочів може помітно знизитися.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua

Якщо моркву зараз можна купити за гарною знижкою, то буряк та капуста обійдуться помітно дорожче.

Так, за даними порталу "Мінфін", середня вартість буряків за місяць піднялася з 8,78 до 16,26 гривні за кіло, тобто практично вдвічі.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Капуста в середньому пропонується по 14,34 гривні за кіло, що майже на 6 гривні дорожче, ніж на місяць раніше. Молода капуста продається за 38,59 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, буде і на сніданок, і на вечерю: у супермаркетах оновили цінники на популярні м'ясні продукти.

Також наш портал інформував, рибні страви на святковий стіл: як змінилися ціни на шпроти, скумбрію та оселедець.

Крім того, ми писали, до 84 грн за кіло: як під кінець року змінилися ціни на популярні крупи.