Деяким українським пенсіонерам необхідно звернутися до "Ощадбанку", щоб уникнути можливого припинення нарахування виплат. Про це йдеться у повідомленні пресслужби банку.

В "Ощаді" нагадали, що пенсіонерам з-поміж ВПО необхідно до 31 березня 2024 року пройти фізичну ідентифікацію. Процедура безкоштовна і може бути пройдена як за особистого звернення пенсіонера у відділення банку, так і дистанційно - за допомогою відеоконференцзв'язку.

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Якщо пенсіонер не пройде ідентифікацію, то сам "Ощад" не обмежуватиме операції по карті. Однак зупинити нарахування виплат може ПФУ, оскільки банк передаватиме дані про проходження чи не проходження ідентифікації.

"У випадку нездійснення одержувачами пенсій з числа внутрішньо переміщених осіб фізичної ідентифікації Ощадбанк НЕ зупинятиме видаткові операції за картковими рахунками. Проте інформація про проходження пенсіонерами фізичної ідентифікації буде передаватись до Пенсійного фонду", - заявили у банку.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Пенсіонер. Фото: Youtube

В "Ощадбанку" наголосили, що надалі пенсіонери-переселенці мають проходити ідентифікацію кожен 6 місяців з дня проведення попередньої фізичної ідентифікації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українці можуть вибрати вигідний стаж для зарахування до пенсії: як не помилитися.

Також наш портал інформував, забув попередити ПФУ – втратив частину пенсії: за що українцям можуть скоротити виплати.

Крім того, ми писали, бракує стажу: чи отримають допомогу українці, які не встигли заробити собі на пенсію.