Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що деякі українські пенсіонери можуть залишитись без своїх законних виплат. Це станеться у разі, якщо не буде пройдено перевірку. Український уряд назвав терміни та категорії пенсіонерів.

У Кабміні ухвалили рішення продовжити терміни фізичної ідентифікації пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2024 року.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства соціальної політики України, а також інформації від експерта з пенсійних питань Сергія Коробкіна у мережі YouTube.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"У зв'язку зі скасуванням карантину з 1 липня 2023 року, було відновлено норму про проходження такими пенсіонерами з числа ВПО ідентифікації для продовження отримання пенсій. Але для того, щоб дати таким людям більше часу та можливостей для проходження ідентифікації, уряд продовжив термін для неї спочатку до 31 грудня 2023 року, а 27 грудня – ще до 31 березня 2024 року”, – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Через те, що під час війни не всі пенсіонери-переселенці можуть особисто звернутися до банку, було розширено способи ідентифікації. Наразі фізичну перевірку можна пройти віддалено, не відвідуючи банк чи Пенсійний фонд.

"Визначений термін у 3 місяці необхідно використовувати, щоб пройти ідентифікацію зручним для себе способом, онлайн, офлайн або за допомогою відеоконференції", — пояснили у відомстві.

Якщо пенсіонер не пройде ідентифікацію, то його пенсія накопичуватиметься на розрахунковому рахунку, доки він не пройде перевірку. Після проходження ідентифікації вся сума пенсії перераховуватиметься на рахунок пенсіонера з місяця, в якому припинилося фінансування виплати.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Тобто пенсію ніхто не забере, вона накопичуватиметься на рахунку пенсіонера, але зняти її він не зможе, доки не пройде перевірку.

Тому до 31 березня 2024 року всім пенсіонерам, які стали переселенцями до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, потрібно встигнути пройти ідентифікацію, щоби не залишитися без грошей.

Як пройти ідентифікацію і що для цього потрібно зробити, розповів експерт із пенсійних питань Сергій Коробкін:

Нагадаємо, пенсія до 6392 гривень: як зміняться виплати для деяких категорій.

Раніше повідомлялося,як встановити мобільний додаток ПФУ на свій телефон: відеоінструкція.

Також, деяких українців позбавили зарплат: кого торкнувся такий жорсткий захід.