Українці можуть одержати грошову компенсацію за зимову комуналку. Розмір виплати майже 1000 гривень. Про це розповіли в одному із Центрів надання адміністративних послуг.

Грошову компенсацію за житлово-комунальні послуги можуть отримати українці, які розмістили у своєму будинку внутрішньо переміщених осіб на безоплатній основі.

Комуналка, скріншот: Youtube

Під час опалювального періоду розмір компенсації становить 900 гривень щомісяця за кожного переселенця. У літній період також надаються виплати, але вони вдвічі нижчі через зменшення витрат на комунальні послуги.

Умови отримання компенсації:

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще
  • ВПО були безкоштовно розміщені у житлі;
  • переселенці є членами сім'ї;
  • ВПО виїхали з "гарячих точок" або тимчасово окупованих територій.

Виплати. Фото: скрін youtube

Алгоритм отримання грошової компенсації у 2024 році не змінюється. Власнику житла потрібно звернутися до органу місцевого самоврядування та повідомити про розміщення внутрішньо переміщених осіб. При цьому необхідно буде надати паспорт, ІПН, документ про право власності на житло та номер банківського рахунку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Потрібно перерахувати всі тарифи": українські чиновники з боргами з комуналки зважилися на важливий крок.

Також наш портал інформував, що чиновники виправдалися, чому скасовано мораторій на заборону відключення електроенергії: "Сприйняли як можливість..."

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, звідки взялися 35 мільярдів боргу: експерт запевнив, що українці вчасно оплачують комуналку.